Reteta bunicii cu coji de citrice
Iată o rețetă simplă pentru a face dulceață delicioasă de coji de lămâi sau portocale: **Ingrediente:** - Coji de lămâi sau portocale (de la 4-6 fructe, spălate bine) - 2 căni de zahăr - 1 cană de apă - Sucul de la 2 lămâi sau portocale - 1 linguriță de scorțișoară (opțională, pentru un gust condimentat) **Instrucțiuni:** 1. Tăiați cojile de lămâi sau portocale în fâșii subțiri sau cubulețe, evitând partea albă amară. Puteți folosi atât cojile de lămâie, cât și cele de portocale sau le puteți combina pentru un gust unic. 2. Puneți cojile tăiate într-o cratiță și adăugați apă suficientă pentru a le acoperi. Aduceți amestecul la fierbere și fierbeți-l timp de 5-10 minute pentru a elimina amărăciunea. Aruncați apa și clătiți cojile cu apă rece de câteva ori. 3. Într-o cratiță curată, combinați cojile scurse, zahărul și sucul de lămâie sau portocale. Dacă doriți, adăugați scorțișoara pentru un gust condimentat. 4. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați amestecul să fiarbă, amestecând în mo
Comentarii
Trimiteți un comentariu