Reteta bunicii cu coji de citrice


 Iată o rețetă simplă pentru a face dulceață delicioasă de coji de lămâi sau portocale:


**Ingrediente:**


- Coji de lămâi sau portocale (de la 4-6 fructe, spălate bine)

- 2 căni de zahăr

- 1 cană de apă

- Sucul de la 2 lămâi sau portocale

- 1 linguriță de scorțișoară (opțională, pentru un gust condimentat)


**Instrucțiuni:**


1. Tăiați cojile de lămâi sau portocale în fâșii subțiri sau cubulețe, evitând partea albă amară. Puteți folosi atât cojile de lămâie, cât și cele de portocale sau le puteți combina pentru un gust unic.


2. Puneți cojile tăiate într-o cratiță și adăugați apă suficientă pentru a le acoperi. Aduceți amestecul la fierbere și fierbeți-l timp de 5-10 minute pentru a elimina amărăciunea. Aruncați apa și clătiți cojile cu apă rece de câteva ori.


3. Într-o cratiță curată, combinați cojile scurse, zahărul și sucul de lămâie sau portocale. Dacă doriți, adăugați scorțișoara pentru un gust condimentat.


4. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați amestecul să fiarbă, amestecând în mod regulat pentru a preveni lipirea. Fierbeți aproximativ 20-30 de minute sau până când dulceața începe să se îngroașe.


5. Verificați consistența dulceții prin picurare pe o farfurie rece. Dacă picăturile de dulceață se îngroașă și nu curg, atunci dulceața este gata.


6. Odată ce dulceața este gata, opriți focul și lăsați-o să se răcească ușor.


7. Puneți dulceața fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le bine cu capace ermetice. Așezați borcanele într-o oală cu apă fierbinte pentru a le steriliza și pentru a prelungi durata de viață a dulceții.


8. Depozitați dulceața într-un loc răcoros și întunecat. Se va conserva timp îndelungat și poate fi folosită pentru a îndulci clătitele, pâinea prăjită sau alte preparate preferate.


Această dulceață de coji de lămâi sau portocale are un gust minunat și poate fi o modalitate delicioasă de a profita de cojile de citrice și de a reduce risipa alimentară. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miezul nopții

Glovo lansează