Chiftele falafel

 

Iată o rețetă simplă și delicioasă de falafel:


**Ingrediente:**


- 1 cană de năut (cumpărat gata fiert sau hidratat)

- 1/2 ceapă, tocată mărunt

- 3 căței de usturoi, mărunțiți

- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat

- 1 linguriță de coriandru măcinat

- 1 linguriță de chimen măcinat

- 1/2 linguriță de boia de ardei dulce

- 1 lingură de făină de năut sau făină de ovăz

- Sare și piper după gust

- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

- Ulei pentru prăjit


**Instrucțiuni:**


1. Clătiți bine năutul sub apă rece și lăsați-l să se scurgă.


2. Într-un robot de bucătărie, combinați năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, coriandrul, chimenul, boiaua de ardei, făina de năut, bicarbonatul de sodiu, sare și piper. Procesați până când obțineți o pastă omogenă.


3. Puneți amestecul într-un bol și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 1-2 ore.


4. Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu.


5. Formați bile mici sau discuri plate din amestecul de falafel.


6. Prăjiți falafelul în uleiul încins până când devine auriu și crocant. Aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.


7. Scoateți falafelul prăjit și așezați-l pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.


8. Puteți servi falafelul în pita, într-un bol cu legume proaspete, sau alături de sos tahini sau hummus.


Aceasta este o rețetă de bază, dar puteți adăuga și alte condimente sau ingrediente pentru a vă personaliza falafelul după gustul dvs. Buonă poftă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează