Shaworma cu falafel


 Iată o rețetă simplă pentru a pregăti shawarma cu falafel:


### Ingrediente:


**Pentru falafel:**

- 1 cană de năut (scurs și bine clătit)

- 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt

- 2 căței de usturoi, zdrobiți

- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat fin

- 1 linguriță de coriandru măcinat

- 1 linguriță de chimion măcinat

- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

- Sare și piper după gust

- 2 linguri de făină pentru îngroșare (opțional)


**Pentru sosul tahini:**

- 1/2 cană de tahini (pastă de susan)

- 2 linguri de ulei de măsline

- 1 cățel de usturoi, zdrobit

- 2 linguri de suc de lămâie

- Sare și piper după gust


**Alte ingrediente:**

- Lipii sau pita pentru servire

- Salată proaspătă (de exemplu, salată verde, roșii, castraveți)

- Felii de ceapă roșie

- Roșii tăiate felii

- Iaurt grecesc sau sos de usturoi pentru servire


### Instrucțiuni:


1. **Pregătirea falafelului:**

   - Combinați toate ingredientele pentru falafel într-un procesor de alimente până când obțineți o pastă omogenă.

   - Formați biluțe mici sau discuri plate din amestecul de falafel.

   - Prajește-le în ulei încins până devin aurii și crocante.


2. **Sosul tahini:**

   - Într-un castron mic, amestecați toate ingredientele pentru sosul tahini până la obținerea unei consistențe omogene.


3. **Asamblarea shawarmei cu falafel:**

   - Încălziți lămpiile sau pita.

   - Întindeți un strat generos de sos tahini pe pâine.

   - Adăugați falafelul prăjit și împărțiți-l uniform.

   - Adăugați legumele proaspete și sosul dorit.

   - Înfășurați și serviți imediat.


Aceasta este o versiune delicioasă și sănătoasă de shawarma cu falafel, perfectă pentru cei care preferă o opțiune vegetariană sau vegană. Buonă poftă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează