Reteta de mici cu mamaliga


 Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara mici cu mămăligă:


**Ingrediente pentru mici:**

- 500 de grame de carne de porc (pulpa, ceafa sau amestec de carne de porc și vită)

- 500 de grame de carne de vită (preferabil cu grăsime)

- 1 ceapă mică, tocată fin

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 1 linguriță de sare

- 1 linguriță de piper negru măcinat

- 1 linguriță de boia de ardei dulce

- 1/2 linguriță de cimbru uscat

- 1/2 linguriță de chimen măcinat (opțional)

- Foi de viță sau teci de mazăre pentru ambalare


**Ingrediente pentru mămăligă:**

- 1 cană de mălai (făină de porumb)

- 3 cani de apă

- 1 linguriță de sare


**Instrucțiuni:**


Pentru mici:


1. Tăiați carnea de porc și de vită în bucăți mai mici și treceti-le prin mașina de tocat sau folosiți un robot de bucătărie pentru a le măcina până când obțineți o textură fină.


2. Amestecați carnea măcinată cu ceapa tocată, usturoiul, sarea, piperul, boiaua de ardei, cimbrul și chimenul (dacă utilizați). Amestecați bine pentru a combina aromele.


3. Udați foarte ușor foi de viță sau teci de mazăre în apă pentru a le înmuia și a le face flexibile. Luați bucăți mici din amestecul de carne și formați-le în forma clasică de mici, înfășurați-le în foi de viță sau teci de mazăre și fixați-le astfel.


4. Preîncălziți grătarul sau o tigaie grill la foc mediu-ridicat. Gătiți micile pe ambele părți până când sunt bine rumenite și gătite în interior, ceea ce durează aproximativ 10-15 minute, în funcție de grosimea micilor.


Pentru mămăligă:


1. Într-o cratiță, aduceți apa la fierbere și adăugați sarea.


2. Reduți căldura la minim și adăugați mălaiul în ploaie subțire, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.


3. Gătiți mămăliga la foc mic, amestecând în mod regulat, timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când devine groasă și începe să se desprindă de pereți.


4. Turnați mămăliga într-o tavă unsă cu unt sau ulei și nivelati-o uniform.


5. Lăsați mămăliga să se răcească puțin înainte de a o tăia în pătrate sau triunghiuri.


Servește micile cu mămăligă caldă și, pentru un gust autentic, poți adăuga și câteva cepe roșii tăiate subțire și muștar. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează