Paste cu carne tocata

 

Pasta cu carne tocată este o mâncare delicioasă și ușor de pregătit. Iată o rețetă simplă pentru paste cu carne tocată:


**Ingrediente:**


- 250 g paste (pene, spaghete, tagliatelle sau oricare alte paste preferate)

- 250 g carne tocată (de vită, porc sau amestec)

- 1 ceapă, tocată mărunt

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 1 cutie (400 g) de roșii tocate

- 1 lingură de pastă de roșii

- 1 linguriță de condimente italiene sau oregano uscat

- Sare și piper, după gust

- Ulei de măsline

- Parmezan ras pentru servire (opțional)


**Instrucțiuni:**


1. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și setați-le deoparte.


2. Într-o tigaie mare, încălziți puțin ulei de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.


3. Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până când se rumenește și se fărâmițează. Sărați și piperați după gust.


4. Adăugați pastele de roșii și pasta de roșii, amestecați și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 5 minute.


5. Adăugați roșiile tocate și condimentele italiene sau oregano. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se îngroașă.


6. Gustați și ajustați condimentele și cantitatea de sare și piper după preferințe.


7. Serviți pastele cu carne tocată peste porții de paste fierbinți. Puteți presăra parmezan ras deasupra pentru un gust suplimentar.


Aceasta este o rețetă simplă și delicioasă de paste cu carne tocată pe care o puteți personaliza cu propriile preferințe de paste sau condimente. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează