Hrean la borcan

 

Puteți face hrean la borcan fără otet, înlocuindu-l cu lămâie pentru a-i conferi o notă acidulată. Iată cum puteți face acest lucru:


Ingrediente:

- Rădăcină proaspătă de hrean

- Lămâi proaspete

- Apă fiartă și răcită

- Sare


Instrucțiuni:


1. Curățați rădăcina de hrean, spălați-o și tăiați-o în bucăți sau felii subțiri, în funcție de preferința dvs.


2. Tăiați lămâile în felii subțiri sau stoarceți sucul de lămâie.


3. Puneți bucățile de hrean și felii de lămâie alternativ în borcane curate și uscate. Lămâia va oferi aciditatea necesară în lipsa oțetului.


4. Faceți o soluție de saramură: pentru fiecare litru de apă, adăugați aproximativ 30-40 de grame de sare. Amestecați până când sarea se dizolvă complet.


5. Turnați saramura peste hrean și lămâie în borcane, asigurându-vă că acestea sunt acoperite de soluție.


6. Închideți ermetic borcanele.


7. Lăsați borcanele cu hrean și lămâie la temperatura camerei timp de câteva zile sau săptămâni pentru a permite să fermenteze și pentru a dezvolta aromele.


8. După ce ați obținut gustul dorit, puteți păstra borcanele la frigider pentru a încetini procesul de fermentație și a păstra hreanul cu lămâie proaspăt.


Acesta este un mod de a pregăti hrean la borcan fără otet, folosind lămâie pentru a înlocui aciditatea. Asigurați-vă că respectați regulile de igienă și siguranță alimentară în timpul preparării și păstrării hreanului în borcane.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează