Dulceata de trandafir

 

Dulceața de trandafir este o delicioasă și parfumată conserve preparată din petale de trandafir și zahăr. Această dulceață are o aromă distinctivă și poate fi folosită ca un topping pentru prăjituri, iaurt, clătite sau pâine prăjită, dar și ca ingredient în preparate culinare sau cocktailuri. Iată cum o puteți pregăti:


**Ingrediente:**


- 2 căni de petale de trandafir proaspete (asigurați-vă că nu au fost tratate chimic)

- 4 căni de zahăr

- 4 căni de apă

- Suc de la o lămâie (opțional, pentru conservare)


**Instrucțiuni:**


1. Spălați cu atenție petalele de trandafir sub apă rece și lăsați-le să se scurgă.


2. Într-un vas mare, adăugați zahărul și apa. Amestecați până când zahărul se dizolvă complet.


3. Adăugați petalele de trandafir în amestecul de zahăr și apă. Lăsați-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. Acest proces va extrage aroma și culoarea petalelor în lichid.


4. După ce amestecul a fost fiert, lăsați-l să se răcească și să stea peste noapte. Acest lucru va permite petalelor să-și elibereze în mod corespunzător aroma.


5. A doua zi, adăugați sucul de lămâie (dacă doriți) și încălziți amestecul la foc mic. Continuați să gătiți amestecul până când ajunge la consistența dorită pentru dulceață.


6. Pentru a testa consistența, picurați puțină dulceață pe o farfurie rece. Dacă se încheagă și nu se scurge, atunci dulceața este gata.


7. Puneți dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închideți-le bine și întoarceți-le cu gura în jos pentru a crea un etanșament la rece. Acest lucru ajută la păstrarea dulceții.


8. După ce dulceața s-a răcit, păstrați-o într-un loc răcoros și întunecat. Este gata să fie savurată pe prăjituri sau în alte feluri de mâncare.


Dulceața de trandafir este o delicatesă parfumată și poate adăuga o notă specială oricărui preparat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează