Sirop pentru tort

 

Pentru a face un sirop de lămâie simplu pe care să-l poți folosi pentru a înmuia un tort, urmează această rețetă:


**Ingrediente:**

- 1/2 ceașcă (120 ml) de suc proaspăt de lămâie

- 1/2 ceașcă (120 ml) de apă

- 1/2 ceașcă (120 g) de zahăr

- Coaja rasă de la o lămâie (opțional, pentru a intensifica aroma)


**Instrucțiuni:**


1. Începe prin a stoarce sucul de lămâie proaspăt. Dacă dorești, poți folosi și coaja rasă de la o lămâie pentru a adăuga o aromă suplimentară. Ai grijă să nu folosești coaja albă, deoarece poate fi amară.


2. Într-un vas mic, combină sucul de lămâie, apa și zahărul.


3. Adu amestecul la fierbere la foc mediu. Amestecă bine pentru a asigura dizolvarea completă a zahărului.


4. După ce amestecul a dat în clocot, reduce focul la minim și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 2-3 minute, sau până când siropul devine puțin vâscos. Poți să ajustezi timpul de fierbere în funcție de cât de gros dorești să fie siropul.


5. După ce siropul este gata, îl poți lăsa să se răcească înainte de a-l utiliza.


6. Când faci tortul, poți folosi o pensulă de patiserie pentru a aplica siropul de lămâie pe straturile de blat. Acest lucru va înmuia blatul și îi va adăuga un gust minunat de lămâie.


Siropul de lămâie făcut în casă poate adăuga o notă de prospețime și aromă lămâioasă delicioasă tortului tău.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează