Reteta limonada

 

Limonada este o băutură răcoritoare și revigorantă, perfectă pentru zilele calde de vară. Iată o rețetă simplă pentru a pregăti limonadă acasă:


Ingrediente:


- 4-6 lămâi proaspete (aproximativ 1 ceașcă de suc de lămâie)

- 1 ceașcă de zahăr (poți ajusta cantitatea în funcție de preferința ta pentru dulceață)

- 6-8 căni de apă (aproximativ 1,5-2 litri)

- Gheață (opțională)

- Felii de lămâie sau frunze de mentă pentru decor (opțional)


Instrucțiuni:


1. Stoarceți lămâile: Folosiți un storcător de citrice sau stoarceți lămâile manual pentru a obține aproximativ 1 ceașcă de suc de lămâie proaspăt.


2. Preparați siropul de zahăr: Într-un vas mic, adăugați zahărul și 1 ceașcă de apă. Amestecați bine și încălziți amestecul la foc mic până când zahărul se dizolvă complet. Acesta este siropul de zahăr. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.


3. Combină ingredientele: Într-un recipient mare, amestecați sucul de lămâie, siropul de zahăr și cele 6-8 căni de apă, în funcție de cât de diluată doriți limonada. Puteți începe cu mai puțină apă și adăugați mai multă în funcție de gustul dvs. Adăugați gheața, dacă doriți, pentru a o răcori și mai mult.


4. Gustați și ajustați: Gustați limonada și ajustați cantitatea de apă sau de zahăr în funcție de preferințele personale. Dacă este prea dulce, adăugați mai multă apă; dacă este prea acră, adăugați puțin mai mult zahăr sau suc de lămâie.


5. Serviți: Turnați limonada în pahare și decorați cu felii de lămâie sau frunze de mentă, dacă doriți. Poftă bună!


Aceasta este o rețetă de bază pentru limonadă, dar poți experimenta cu diferite variante, cum ar fi adăugarea de fructe adiționale (căpșuni, fructe de pădure) sau adăugarea de apă minerală pentru un gust mai efervescent.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reteta bunicii cu coji de citrice

Miezul nopții

Glovo lansează